Jumaat, 6 Mei 2011

Jiwa Kacau

Bosan!
Bosan!
Bosan!
Bosan!

Sunyi sepi...sepiiii

Makin lama makin jauhhhhh n jauhhhhhhh

Jiwa kacau...hurmmmm

Isnin, 25 April 2011

Selamat Ulang Tahun Sayang...esokkkkk


Esok hari lahir anakku Muhammad Ammar Zafran yg PERTAMA..tapi syg mama ni tak sihat demam sejak Jumaat lepas..kesian..demam nak membesar ye sayang..takpelah anak mama kuat kan..tak lama lagik sayang sihat la tuh...esok kita sambut besday sama2 ye..mama syg kamu...

Khamis, 21 April 2011

Tayangan Eksklusif..

Salam petang Khamis

Arini aku nak cerita pasal tempat kerja aku skrg ni..sgt2 simple n sederhana sahaja nak dibandingkan dengan opis lama yg pernah aku bertugas kebanyakkanya yg terkini..opis baru meja, kerusi, sumenye fesyen lame..huhuhu..aku start bertugas di sini pd bln Mac 2010 disebabkan aku mintak tukar ikot suami.

(Clear kan meja aku..nak masok blog katakan hihii bukan takde keje tau..)

Anda sume nmpk tak langsir biru yg labuh tuh..jgn tak tau bila selak dibelakang tabir tu bermacam2 khazanah sejak zaman Pak Abbas ada..seram akak ok..memula tu akak sgt terpaku n terpana opis apekah ini??? sgt sedeh melihatnya..tetiba time tu mcm nak balik semula kat opis lama tauu..tapi alang2 menyeluk pekasam..ku teruskan jua bertugas kat opis nih..staff tak ramai 10 org je. Kerja pon takdela tensen sgt..lama2 aku rasa seronok keja kat cni..kat bwh ni antara pemandangan dlm opis aku..sowi la ye kalo ianye meyesakkan mata anda2 semua hehee opis kechik la katakan..:):)




(Bahagian depan kiranye tempat kaunter pertanyaan org yg dtg membeli susu)

Setakat ni je la dulu yg dapat di ceritakan..takdela eksklusif sgt spt yg di war2kan hehehe...Sekian.

Selasa, 12 April 2011

Selamat Ulangtahun Suamiku..


Ini suami kesayangan sy..encem tak??kenal pon tak lama dlm 2 bln je tros kawennn kejap je kan drp bercinta lamo2 tak ke mana..Jodoh pertemuan di tangan Allah..

Motipp interprem gamba suami hehehe..bukan ape aku sebenarnye nak ucap Selamat Ulangtahun Suamiku yg ke 36...tua daaa..tarikhnye 3 April yg lalu..aku tanya abg nak hadiah ape?? dia kata taknak ape2..takyah celebrate bagai jimat duit huhuhuhu..elehhh jual mahai n sampai skrg mmg tak bt ape2 pon tapiiiii...26 April ni jgn lupa Birthday anak kesayangan kita kene bt gak sambutan kecil2an pon takpe..acara makan2 tauuu..

Untuk suamiku @ papa Muhammad Ammar Zafran kami (Aku & Ammar) doakan semoga dipanjangkan umur, murah rezeki, sayangi kami berdua sampai ujung nyawa, n Tahniah dah berenti MEROKOK chayok-chayokkkk...kami syggggggg papa muahhhhh hihihi

Khamis, 31 Mac 2011

Oh kome doyan dah berbunge..

Kat Bentong skrang tengah musim durian kat tempat lain aku tak tahu la plak..kenyang weh makan durian hari2...free plak tuh..terbaekk dari ladang asben (Durian Kampung, D24, Musang King, Durian kawen mcm2 lah). Dulu sebelum kawen kalo nk makan durian kene beli skrg takyah dahhhh...sumenye depan mata jer...aku mmg giler durian ikutkan sebijik mana cukopppp..tapi kalo makan byk2 panas badan woooo..Ammar aku tgk gaya mcm suke dgn buah ni..aritu suap kat dia sikit mlm tu batuk tak berhenti2 siann plakkk...(lagipun time tu dia tak sihat)


Dulu aku tengok mak amik isi durian yg masam2 n ala2 busuk baru di buat tempoyak..tapi area sini durian elok isinye selamba jer buat tempoyak..lagi sedappp rupanya..gulai tempoyak masak masak ikan patin perghhhhhh kecur air liur (kawen dgn org Pahang baru merasa ikan2 Patin ni wehhhh)


Satu g kalo makan nasik panas2 ada plak ikan goreng pehtu cicah sambal tempoyak dgn kacang pjg fuhhhhh asben lalu blakang pon tak perasan beb hehehe..takleh citer pjg2 kang terliur2 aku kat cni hehehe daaaa...

Selasa, 29 Mac 2011

Saya dah 11 bulan..

26 Mac lepas genap anak mama umo 11 bln..cepat sungguh masa berlalu bulan depan cukop setahun..yeh yeh leh buat majlis hari jadi nie..perkembangan terkini Ammar semakin lasakkkk..sana nak usik sini nak usik..nampak bende sume nak masuk mulut..ermmm..jalan setapak dua pastu dah tak leh control bdn..lebih baek dia merangkak dgn lajunya hehehe..

Bab makan plak ape yg mama n papa makan dia pon nak jugak..kami suakan kat mulut bagi dia rasa..gigi pon dah makin byk tumboh.. mulut plak bising kalo ada bende yang tak kene terutama mainan mesti dia nak ngamok marahkan mainan hehe..macam2 la anak mama nih..


Apa2 pon mama n papa sayanggggg sgttt kat Ammar Zafran..moga menjadi anak yg soleh di masa akan dtg.

Isnin, 28 Mac 2011

Sewaktu ketika dahulu

Salam pagi Isnin

Tetiba aku teringatkan mereka ni semua..oh rindunya pada teman2 opis lamaku kat PBD..waktu ni Kursus kat PD mlm sebelum dinner sempat kami bergambar..rupa2nyer sorang demi sorang meninggalkan opis tersebut termasukla aku membawa diri ke Pahang..

Gambar di atas tu rasanya tinggal 8 org je yg masih setia dgn JPP yg lenlain dah cha alif butt hahaha...alasanya nak dok dekat dgn umah, nak jaga family, nak rasa suasana baru n ada gak nak ikot suami (aku la tuh heheh)...

Gambar ni plak aku yg bertudung belang2 rimau heheh time ni dah pregnant..yg lenlain Yana tu dah bertunang n nak kawen, Rini dah selamat bersalin, Mag dah kawen kot, dah n Azreen aku tak tau statusnye skrg..


Gambar ni membuatkan aku rindukan mereka huhuhu..ni antara insan2 istimewa n rapat dengan aku kat opis (dari kiri Kak Pah, Rini, CC Salimah n Kak Normah)..time bekpes kat restoran Mamak Ali Maju,g pasar tani hari Rabu, g Watson, KFC, Mcd, mkn tgh sama2 kat kedai 2 musim (walaupun mahai tapi sedappp)lebih2 g dgn Kak Pah tersayang..time ni waktu lunch n hari terakhir aku berkhidmat kat opis tu huhuhu Kak Pah belanja makan..tq Kak Pah...

"Tuai padi antara masak"
Esok jangan layu-layuan
Intai kami antara masak
Esok jangan rindu-rinduan




Selasa, 1 Mac 2011

Genap 10 Bulan @ 26 hb

"Hip hip horrayyyy..sy dah 10 bulan..berat sy 10.1kg manthopppp"

Isnin, 28 Februari 2011

Top 21

Alhamdulillah...aritu aku joint contest anjuran Pn Yan last minute lak tuh...tup2 gambar seksi Ammar terpilih oleh pihak penganjur..terima kasih byk2 ye walaupun TOP 21..."Senyum tak perlu kata apa-apa"

fullamakkk..seksi-seksi sumenye..biru mata hitamku

Selasa, 22 Februari 2011

Contest The Sexiest Baby


Salam tengahari..arini aku nak joint contest anjuran Puan Yan. Tarikh tutup arini plak tuhhh..aduhaiii..takpela kita try jela ye hehe. Gambar yang dipertaruhkan (anak sendiri ye) jeng..jeng..jeng..

"fewitttt..amacam auntie yan seksi tak saya nih..bibir senget gituuu..."



Nama Baby: MUHAMMAD AMMAR ZAFRAN BIN MOHAMAD KHAIRUDDIN
Tarikh Lahir: 26 APRIL 2010

Gambar di ambil lepas Ammar dah siap dimandikan dan dipakaikan pampers...time ni Ammar dah tak bole dok diam...aku pon nak umpan dia ambil hp camera soh dia possing hehehe baru Ammar diam..mudahkannn...harap2 gambar tu menepati syarat2 n kalo ada rezeki menang Alhamdulillah..hihih

Sabtu, 19 Februari 2011

Tiada Yang Lama Tiada Yang Baru

Cewahhh tajuk mcm dlm rancangan realiti tv1 tu la plak hehe..bukan ape arini Ammar dapat bergambar dgn Datuk Aziz Sattar masa g kenduri kawen pagi tadi..Ammar bukannya kenal pon disebabkan mama & papa Ammar excited nak bergambar dgn Atok Ajis ni maka Ammar la jadi umpannya..sowi ye cyg..

Atok Ajis masih segak & nampak awet muda betoila padahal umur dia dah 83 thn..tersengeh je cobak lihat gambar ni



"kusss semangattt..berat cucu atok ni"


Bila Ammar dah besar nati bolehla mama tunjukkan gambar kenang2an bersama atok ajis ni..pelakon lama yang hebat masa zaman dulu2. Papa pon tak ketinggalan juga nak bergambar dgn Aziz Sattar ermmm sabor jela..gambar mama langsung takde sbb mama yg tukang snap gamba tuh...



"senyum tak perlu kata apa2x..."

Isnin, 14 Februari 2011

Oh Anakku...

2 minggu lepas anakku Ammar demam..kesian kat dia..demam nak beralih bulan kah???sehari sebelum kami nak balik PJ malam tu Ammar dah start panas badan...aku ape lagik g dapur amik stok ubat n tepek Cool Fever kat dahi dia. Pagi tu aku mandikan dia dgn air suam..takkan nak balik PJ tak mandi plak..kang opah n atok komplen cucunye bau busukk macyam...
muke tak bermaya

Seminggu tak sihat2 g kami bwk Ammar g klinik..mcm biasa doc bg ubat demam n ubat titik utk selseme..Alhamdulillah akhirnya Ammar dah sihat..mama n papa rase legaaaa...Demam2 pon makan lalu, kuat main & sepahkan brg mainan. Paling mama suka bila nak bagi makan ubat amatlah mudah n senang, mama sua kat mulut Ammar telann gituuu jerkk..tak mcm mama takot nk mkn ubat hikhikhihk

yehhhh sy dah sihattt...gigi sy dh byk tumboh leh gigit mama & papa..hikhik

Selasa, 8 Februari 2011

Alhamdulillah arini genap 2 tahun usia perkahwinan aku n suami..

Isnin, 31 Januari 2011

CONTEST NAMA BABY SAYA


Mama tetap tak putus asa..contest haritu takde rezeki Ammar nak menang (tak menjadik kot muka blur dia tuh hehehe) ni ada membe baru mama cik IDMA TEXTILE ajak cuba nasib joint contest ni plak..mana la tau kan rezeki anak mama. Aminnnn...syarat2nye:

1) anda mestilah ayah atau ibu kepada baby berkenaan dan mestilah seorang blogger,(100% papa n mama n blogger yang tak berapa tegar)

2) Copy Banner di atas dan link kan (beres)

3) Buat satu entry menerangkan NAMA anak anda. Maksud nya. Siapa Yg Memilih dan Kenapa Nama itu dipilih.

MUHAMMAD AMMAR ZAFRAN

sedapkan nama tuh hehehe..bila scan n dapat tau baby boy yg bakal keluar mama sgt2 excited syukur alhamdulillah...2 bln sebelum nak bersalin aku n husband dh start mencari nama baby..pilih punyer pilih kami setuju letak nama MUHAMMAD AMMAR ZAFRAN gabungan nama yg mantoppp dan bermaksud
Muhammad -(Sempena nama Nabi Muhammad S.A.W)
Ammar -(Ketua @ Pemimpin)
Zafran -(Kejayaan@ Kemenangan)

Pilihan Bersama (AMMAR - Papa yang pilih)
(ZAFRAN - Mama yang pilih)


Sbb nama tu jadi PILIHAN : Semoga bila besar nanti anak kami menjadi KETUA KEJAYAAN dalam setiap perkara yang bakal dilalui. Aminnn

4) Tinggalkan entry anda di ruangan entry ini. (beres)

5) dan menjadi Follower Idma Textile. (beres..sy yg ke 66)

OPS. JGN LUPE LETAK PIC BABY ANDA :)



Amacam ada bakat tak jadik Ketua Renang Malaysia hehehe




Terima Kasih.


Tarikh Penyertaan


01 Feb 2011 hingga 01 Mac 2011
dah boleh start sekarang


Hadiah.


3 Pemenang utama : RM 50 setiap seorang.

p/s:Kalau dah rezeki tak ke mana...

Rabu, 26 Januari 2011

Hari ni Ammar dah 9 bulan




Aku kalau dgr lagu nih mesti rasa sayuuu jee..tak tahula nape..lagu ni berkumandang kat radio mesti aku teringat kat anakku tersayang..mungkin lirik tu menyentuh jiwa sbb tu aku suke..part "Hanya satu pintaku untukmu dan hidupmu baik-baik sayang ada aku untukmu
Hari ni genap Ammar umur 9 bulan cepat sungguh masa berlalu. Mama doakan Ammar jadi anak yang soleh, selamat dunia dan akhirat.

Selasa, 25 Januari 2011

Akhirnya..










RM7 SEHELAI (READY STOCK) TAK TERMASUK POS
SERIUS BUYER OK

BERMINAT???

Isnin, 24 Januari 2011

Bisness oh bisness..

Barang dah ada cuma nak mula je tak tahu katne..nak iklan kt FB mmg ramai dah jual bende nih...tak kirala design camna n harga berapa pon. Aku mmg suke bisness..jual n untong ckit2 pon takpe (tapi kalo bole nak untung byk) hehe..
Semangat tengah berkobar2 nih..pic tak amik g..model dah ada dah (Ammar le jadik mangsa)..tak pedulik nak jual gak nak jual gak...mari kita mulakannnnn jeng jeng jeng...1...2...3...TARAAAAAAAAAAAAAA>
>
>
>
>
>
>
>





(Gambar hiasan sahaja Design Terkini lagiii cantek)

tula barangnye yg bakal aku nak jual..nak jual murah je sehelai rm7 je (murah kannn??) siapa cepat dia dapat n utk yg serius buyer je yg nak memain baik abaikan..Semoga percubaan bisness onlineku ini suksess. Aminnnn...

p/s: Iklan kat FB jela...

Khamis, 20 Januari 2011

CONTEST "BABY MUKA BLURRR"

Percubaan pertama nak joint contest2 dlm blog ni..asik tengok org lain joint jer..ni nak try la plak..kpd cikwhite tq yer anjurkan contest ni lain dr yg lain chewahhh (bukan nak bodek yer). Cari punyer cari nasib jupa pic Ammar buat muka blurrr (blurr ke tuh??) takpela cayang kita try je..menang kalah adat bertanding huhuhu (ayat nak pujuk hati).

Syarat2 yg dikehendaki adalah..............

1) menjadi followers blog ini - beress...

2) letak banner aka gambar aqil di side bar blog anda - beresss...



3) juga letakkan banner ini dalam entry khas untuk contest ini - dah letak dah...

4) gambar anak anda mestilah 'dgn muka ala2 blurrr gitu' - sib ada..hehe

5)buat satu entry khas untuk contest ini haruslah disertakan dengan pic anak anda, nama anak, tarikh lahir anak, nama ibu dan jugak ayat2 power yg bersamaan dgn mimik muka tersebut...- jeng jeng jeng...mempersembahkan....

>
>
>
>


NAMA ANAK: MUHAMMAD AMMAR ZAFRAN BIN MOHAMAD KAIRUDDIN
TARIKH LAHIR ANAK: 26 APRIL 2010
NAMA IBU: MARZANA NORAZLINDA BINTI MOHAMAD
AYAT POWER: "Mama ni asik soh Ammar possing jerrr...idong jadi kembang, muka pon dah sampai naik blurrrr daaa!!"


6) contest ini terbuka untuk bayi yang berumur 1 hari sehingga 4 tahun- dah 9 bln

7) tarikh tutup adalah pada 25 Jan 2011 (tarikh tutup = tarikh ulang tahun perkahwinan kami..hehe)- Slamat Ulangtahun Perkhawinan.

8) linkkan entry anda ke bahagian komen (blog ini) untuk memudahkan saya menyemak penyertaan.-ok beress

9) gambar anak sendiri yer..( taknak gambar anak orang )- 100% anak sendiri

10) juri adalah waz (anak sulong) dan maknye...:)- kelip2 mata kat waz sila undi sy ye hehehe

11) tag kepada kawan2 anda seramai 5 org shj ok
mamacello
mama arissa
izawannabe
aziera
asmahani


...hadiah MISTERI menanti anda! *tggu jerla yer, mesti surprise punya!

P/S:Kalo dah rejeki tak ke mana..

DoA KaMi dArI KeJaUhAn...


7.30a.m sms diterima
"Jen arissa admitted dekat hspital..x sanggup tgk dia lemah sgt kat umah td..pray for my arissa.Tq dear"

8.10a.m
"Jangkitan kuman kat paru2.Dia btok2 pastu demam x kebah2. Kurus ank aku jen, mkn pon taknak"

Aduhai..sedehnyer baca sms ni..nak g melawat kami dok jauh..to Arissa n Auntie Jen semoga tabah menghadapi dugaan..Ammar n Mama doakan awk cepat sembuh..kuatkan semangat..kami tahu awk kuat..sayanggggg awk..

InGaTkAn cUtI....

Sebelum ni dah terbiasa cuti utk HARI WEL2 ni..tup2 kat PHG kene keje la plak...aisehhh..aku dh berangan2 bersantai kat umah sambil mengulit Ammar..hurmm...

- Geram dengan anak bujang mama nih -

Rabu, 19 Januari 2011