Isnin, 31 Januari 2011

CONTEST NAMA BABY SAYA


Mama tetap tak putus asa..contest haritu takde rezeki Ammar nak menang (tak menjadik kot muka blur dia tuh hehehe) ni ada membe baru mama cik IDMA TEXTILE ajak cuba nasib joint contest ni plak..mana la tau kan rezeki anak mama. Aminnnn...syarat2nye:

1) anda mestilah ayah atau ibu kepada baby berkenaan dan mestilah seorang blogger,(100% papa n mama n blogger yang tak berapa tegar)

2) Copy Banner di atas dan link kan (beres)

3) Buat satu entry menerangkan NAMA anak anda. Maksud nya. Siapa Yg Memilih dan Kenapa Nama itu dipilih.

MUHAMMAD AMMAR ZAFRAN

sedapkan nama tuh hehehe..bila scan n dapat tau baby boy yg bakal keluar mama sgt2 excited syukur alhamdulillah...2 bln sebelum nak bersalin aku n husband dh start mencari nama baby..pilih punyer pilih kami setuju letak nama MUHAMMAD AMMAR ZAFRAN gabungan nama yg mantoppp dan bermaksud
Muhammad -(Sempena nama Nabi Muhammad S.A.W)
Ammar -(Ketua @ Pemimpin)
Zafran -(Kejayaan@ Kemenangan)

Pilihan Bersama (AMMAR - Papa yang pilih)
(ZAFRAN - Mama yang pilih)


Sbb nama tu jadi PILIHAN : Semoga bila besar nanti anak kami menjadi KETUA KEJAYAAN dalam setiap perkara yang bakal dilalui. Aminnn

4) Tinggalkan entry anda di ruangan entry ini. (beres)

5) dan menjadi Follower Idma Textile. (beres..sy yg ke 66)

OPS. JGN LUPE LETAK PIC BABY ANDA :)



Amacam ada bakat tak jadik Ketua Renang Malaysia hehehe




Terima Kasih.


Tarikh Penyertaan


01 Feb 2011 hingga 01 Mac 2011
dah boleh start sekarang


Hadiah.


3 Pemenang utama : RM 50 setiap seorang.

p/s:Kalau dah rezeki tak ke mana...

Rabu, 26 Januari 2011

Hari ni Ammar dah 9 bulan




Aku kalau dgr lagu nih mesti rasa sayuuu jee..tak tahula nape..lagu ni berkumandang kat radio mesti aku teringat kat anakku tersayang..mungkin lirik tu menyentuh jiwa sbb tu aku suke..part "Hanya satu pintaku untukmu dan hidupmu baik-baik sayang ada aku untukmu
Hari ni genap Ammar umur 9 bulan cepat sungguh masa berlalu. Mama doakan Ammar jadi anak yang soleh, selamat dunia dan akhirat.

Selasa, 25 Januari 2011

Akhirnya..










RM7 SEHELAI (READY STOCK) TAK TERMASUK POS
SERIUS BUYER OK

BERMINAT???

Isnin, 24 Januari 2011

Bisness oh bisness..

Barang dah ada cuma nak mula je tak tahu katne..nak iklan kt FB mmg ramai dah jual bende nih...tak kirala design camna n harga berapa pon. Aku mmg suke bisness..jual n untong ckit2 pon takpe (tapi kalo bole nak untung byk) hehe..
Semangat tengah berkobar2 nih..pic tak amik g..model dah ada dah (Ammar le jadik mangsa)..tak pedulik nak jual gak nak jual gak...mari kita mulakannnnn jeng jeng jeng...1...2...3...TARAAAAAAAAAAAAAA>
>
>
>
>
>
>
>





(Gambar hiasan sahaja Design Terkini lagiii cantek)

tula barangnye yg bakal aku nak jual..nak jual murah je sehelai rm7 je (murah kannn??) siapa cepat dia dapat n utk yg serius buyer je yg nak memain baik abaikan..Semoga percubaan bisness onlineku ini suksess. Aminnnn...

p/s: Iklan kat FB jela...

Khamis, 20 Januari 2011

CONTEST "BABY MUKA BLURRR"

Percubaan pertama nak joint contest2 dlm blog ni..asik tengok org lain joint jer..ni nak try la plak..kpd cikwhite tq yer anjurkan contest ni lain dr yg lain chewahhh (bukan nak bodek yer). Cari punyer cari nasib jupa pic Ammar buat muka blurrr (blurr ke tuh??) takpela cayang kita try je..menang kalah adat bertanding huhuhu (ayat nak pujuk hati).

Syarat2 yg dikehendaki adalah..............

1) menjadi followers blog ini - beress...

2) letak banner aka gambar aqil di side bar blog anda - beresss...



3) juga letakkan banner ini dalam entry khas untuk contest ini - dah letak dah...

4) gambar anak anda mestilah 'dgn muka ala2 blurrr gitu' - sib ada..hehe

5)buat satu entry khas untuk contest ini haruslah disertakan dengan pic anak anda, nama anak, tarikh lahir anak, nama ibu dan jugak ayat2 power yg bersamaan dgn mimik muka tersebut...- jeng jeng jeng...mempersembahkan....

>
>
>
>


NAMA ANAK: MUHAMMAD AMMAR ZAFRAN BIN MOHAMAD KAIRUDDIN
TARIKH LAHIR ANAK: 26 APRIL 2010
NAMA IBU: MARZANA NORAZLINDA BINTI MOHAMAD
AYAT POWER: "Mama ni asik soh Ammar possing jerrr...idong jadi kembang, muka pon dah sampai naik blurrrr daaa!!"


6) contest ini terbuka untuk bayi yang berumur 1 hari sehingga 4 tahun- dah 9 bln

7) tarikh tutup adalah pada 25 Jan 2011 (tarikh tutup = tarikh ulang tahun perkahwinan kami..hehe)- Slamat Ulangtahun Perkhawinan.

8) linkkan entry anda ke bahagian komen (blog ini) untuk memudahkan saya menyemak penyertaan.-ok beress

9) gambar anak sendiri yer..( taknak gambar anak orang )- 100% anak sendiri

10) juri adalah waz (anak sulong) dan maknye...:)- kelip2 mata kat waz sila undi sy ye hehehe

11) tag kepada kawan2 anda seramai 5 org shj ok
mamacello
mama arissa
izawannabe
aziera
asmahani


...hadiah MISTERI menanti anda! *tggu jerla yer, mesti surprise punya!

P/S:Kalo dah rejeki tak ke mana..

DoA KaMi dArI KeJaUhAn...


7.30a.m sms diterima
"Jen arissa admitted dekat hspital..x sanggup tgk dia lemah sgt kat umah td..pray for my arissa.Tq dear"

8.10a.m
"Jangkitan kuman kat paru2.Dia btok2 pastu demam x kebah2. Kurus ank aku jen, mkn pon taknak"

Aduhai..sedehnyer baca sms ni..nak g melawat kami dok jauh..to Arissa n Auntie Jen semoga tabah menghadapi dugaan..Ammar n Mama doakan awk cepat sembuh..kuatkan semangat..kami tahu awk kuat..sayanggggg awk..

InGaTkAn cUtI....

Sebelum ni dah terbiasa cuti utk HARI WEL2 ni..tup2 kat PHG kene keje la plak...aisehhh..aku dh berangan2 bersantai kat umah sambil mengulit Ammar..hurmm...

- Geram dengan anak bujang mama nih -

Rabu, 19 Januari 2011