Jumaat, 6 Mei 2011

Jiwa Kacau

Bosan!
Bosan!
Bosan!
Bosan!

Sunyi sepi...sepiiii

Makin lama makin jauhhhhh n jauhhhhhhh

Jiwa kacau...hurmmmm

Isnin, 25 April 2011

Selamat Ulang Tahun Sayang...esokkkkk


Esok hari lahir anakku Muhammad Ammar Zafran yg PERTAMA..tapi syg mama ni tak sihat demam sejak Jumaat lepas..kesian..demam nak membesar ye sayang..takpelah anak mama kuat kan..tak lama lagik sayang sihat la tuh...esok kita sambut besday sama2 ye..mama syg kamu...

Khamis, 21 April 2011

Tayangan Eksklusif..

Salam petang Khamis

Arini aku nak cerita pasal tempat kerja aku skrg ni..sgt2 simple n sederhana sahaja nak dibandingkan dengan opis lama yg pernah aku bertugas kebanyakkanya yg terkini..opis baru meja, kerusi, sumenye fesyen lame..huhuhu..aku start bertugas di sini pd bln Mac 2010 disebabkan aku mintak tukar ikot suami.

(Clear kan meja aku..nak masok blog katakan hihii bukan takde keje tau..)

Anda sume nmpk tak langsir biru yg labuh tuh..jgn tak tau bila selak dibelakang tabir tu bermacam2 khazanah sejak zaman Pak Abbas ada..seram akak ok..memula tu akak sgt terpaku n terpana opis apekah ini??? sgt sedeh melihatnya..tetiba time tu mcm nak balik semula kat opis lama tauu..tapi alang2 menyeluk pekasam..ku teruskan jua bertugas kat opis nih..staff tak ramai 10 org je. Kerja pon takdela tensen sgt..lama2 aku rasa seronok keja kat cni..kat bwh ni antara pemandangan dlm opis aku..sowi la ye kalo ianye meyesakkan mata anda2 semua hehee opis kechik la katakan..:):)




(Bahagian depan kiranye tempat kaunter pertanyaan org yg dtg membeli susu)

Setakat ni je la dulu yg dapat di ceritakan..takdela eksklusif sgt spt yg di war2kan hehehe...Sekian.

Selasa, 12 April 2011

Selamat Ulangtahun Suamiku..


Ini suami kesayangan sy..encem tak??kenal pon tak lama dlm 2 bln je tros kawennn kejap je kan drp bercinta lamo2 tak ke mana..Jodoh pertemuan di tangan Allah..

Motipp interprem gamba suami hehehe..bukan ape aku sebenarnye nak ucap Selamat Ulangtahun Suamiku yg ke 36...tua daaa..tarikhnye 3 April yg lalu..aku tanya abg nak hadiah ape?? dia kata taknak ape2..takyah celebrate bagai jimat duit huhuhuhu..elehhh jual mahai n sampai skrg mmg tak bt ape2 pon tapiiiii...26 April ni jgn lupa Birthday anak kesayangan kita kene bt gak sambutan kecil2an pon takpe..acara makan2 tauuu..

Untuk suamiku @ papa Muhammad Ammar Zafran kami (Aku & Ammar) doakan semoga dipanjangkan umur, murah rezeki, sayangi kami berdua sampai ujung nyawa, n Tahniah dah berenti MEROKOK chayok-chayokkkk...kami syggggggg papa muahhhhh hihihi

Khamis, 31 Mac 2011

Oh kome doyan dah berbunge..

Kat Bentong skrang tengah musim durian kat tempat lain aku tak tahu la plak..kenyang weh makan durian hari2...free plak tuh..terbaekk dari ladang asben (Durian Kampung, D24, Musang King, Durian kawen mcm2 lah). Dulu sebelum kawen kalo nk makan durian kene beli skrg takyah dahhhh...sumenye depan mata jer...aku mmg giler durian ikutkan sebijik mana cukopppp..tapi kalo makan byk2 panas badan woooo..Ammar aku tgk gaya mcm suke dgn buah ni..aritu suap kat dia sikit mlm tu batuk tak berhenti2 siann plakkk...(lagipun time tu dia tak sihat)


Dulu aku tengok mak amik isi durian yg masam2 n ala2 busuk baru di buat tempoyak..tapi area sini durian elok isinye selamba jer buat tempoyak..lagi sedappp rupanya..gulai tempoyak masak masak ikan patin perghhhhhh kecur air liur (kawen dgn org Pahang baru merasa ikan2 Patin ni wehhhh)


Satu g kalo makan nasik panas2 ada plak ikan goreng pehtu cicah sambal tempoyak dgn kacang pjg fuhhhhh asben lalu blakang pon tak perasan beb hehehe..takleh citer pjg2 kang terliur2 aku kat cni hehehe daaaa...

Selasa, 29 Mac 2011

Saya dah 11 bulan..

26 Mac lepas genap anak mama umo 11 bln..cepat sungguh masa berlalu bulan depan cukop setahun..yeh yeh leh buat majlis hari jadi nie..perkembangan terkini Ammar semakin lasakkkk..sana nak usik sini nak usik..nampak bende sume nak masuk mulut..ermmm..jalan setapak dua pastu dah tak leh control bdn..lebih baek dia merangkak dgn lajunya hehehe..

Bab makan plak ape yg mama n papa makan dia pon nak jugak..kami suakan kat mulut bagi dia rasa..gigi pon dah makin byk tumboh.. mulut plak bising kalo ada bende yang tak kene terutama mainan mesti dia nak ngamok marahkan mainan hehe..macam2 la anak mama nih..


Apa2 pon mama n papa sayanggggg sgttt kat Ammar Zafran..moga menjadi anak yg soleh di masa akan dtg.

Isnin, 28 Mac 2011

Sewaktu ketika dahulu

Salam pagi Isnin

Tetiba aku teringatkan mereka ni semua..oh rindunya pada teman2 opis lamaku kat PBD..waktu ni Kursus kat PD mlm sebelum dinner sempat kami bergambar..rupa2nyer sorang demi sorang meninggalkan opis tersebut termasukla aku membawa diri ke Pahang..

Gambar di atas tu rasanya tinggal 8 org je yg masih setia dgn JPP yg lenlain dah cha alif butt hahaha...alasanya nak dok dekat dgn umah, nak jaga family, nak rasa suasana baru n ada gak nak ikot suami (aku la tuh heheh)...

Gambar ni plak aku yg bertudung belang2 rimau heheh time ni dah pregnant..yg lenlain Yana tu dah bertunang n nak kawen, Rini dah selamat bersalin, Mag dah kawen kot, dah n Azreen aku tak tau statusnye skrg..


Gambar ni membuatkan aku rindukan mereka huhuhu..ni antara insan2 istimewa n rapat dengan aku kat opis (dari kiri Kak Pah, Rini, CC Salimah n Kak Normah)..time bekpes kat restoran Mamak Ali Maju,g pasar tani hari Rabu, g Watson, KFC, Mcd, mkn tgh sama2 kat kedai 2 musim (walaupun mahai tapi sedappp)lebih2 g dgn Kak Pah tersayang..time ni waktu lunch n hari terakhir aku berkhidmat kat opis tu huhuhu Kak Pah belanja makan..tq Kak Pah...

"Tuai padi antara masak"
Esok jangan layu-layuan
Intai kami antara masak
Esok jangan rindu-rinduan